Totaalprogramma om u tegen te zeggen

 • Als groothandelaar in meubelbeslag en meubelonderdelen biedt Du Pont bvba een totaalprogramma aan voor iedereen die professioneel hout verwerkt, van interieurbouwer tot keukenfabrikant en van schrijnwerker tot meubelfabriek. Du Pont importeert materialen uit de hele wereld en beschikt over een uitgebreid basisprogramma, waarbij Du Pont zich richt naar toeleveranciers die een uitstekende prijs/kwaliteit kunnen voorleggen. Du Pont beperkt zich echter niet tot het klassieke programma, maar gaat verder… voor u! Recentelijk werd er een eigen productie ‘LED verlichting op maat’ opgestart om tegemoet te komen aan de verschillende vragen van de klanten naar een ‘plug&play’ oplossing voor hun verlichting.

 •  
  Met vertrouwen de toekomst tegemoet!

  “Vanuit onze locatie in Pulderbos (Zandhoven) zorgen wij er met ons totaalprogramma voor dat onze klanten hun werk optimaal kunnen uitvoeren. In deze tijd waarin de internationale markten het moeilijk hebben en iedereen de mond vol heeft van crisis en recessie is het ondertussen duidelijk dat de crisis zich vooral laat voelen in de grootindustrie. Als kleine KMO slagen wij er goed in ons te handhaven op de markt en ervaren wij juist een sterke omzetstijging. Wij zetten ook 100% in op service gerichte ondersteuning, zowel technisch, functioneel als esthetisch”

  Alain Leyssens

 • Du Pont en “Single source shopping”

  Groothandel Du Pont zag in 1987 het levenslicht toen de heer Raymond Du Pont een handel opstartte in meubelbeslag in zijn garage te Lier. Door continue groei verhuisde de locatie naar Pulderbos in 1991. Eind 2000 besloot de heer Du Pont op 67-jarige leeftijd te gaan genieten van een welverdiend pensioen. De zaak werd overgenomen door huidig zaakvoerder, de heer Alain Leyssens. Deze had het klappen van de zweep geleerd bij twee collega’s op de markt en toog met een relevante werk- en artikelervaring aan de slag. Vanwege de goede naamsbekendheid en om misverstanden te voorkomen, bleef de bedrijfsnaam Du Pont behouden. Na deze wisseling van de wacht breidde het programma snel uit, om zo een compleet aanbod te kunnen bieden. Het idee van de ‘single source shopping’ was geboren en al snel groeide het klantenbestand. Vooral de introductie van Blum scharnieren en ladesystemen, leidde al snel tot een succesvolle verkoop en bijhorende omzetstijging. In 2009 werden de bestaande magazijnen daarom uitgebreid van 600 m² naar 1.200 m² en in 2015 naar 1600m². Hierdoor ontstond het idee voor een nieuwe showroom, die het complete programma gemonteerd en in gebruik presenteert. Ook de omzet evolueerde mee van € 650.000 in 2001 naar € 1.600.000 in 2008. In 2009 werd de mijlpaal van € 2.000.000 overschreden, in 2012 die van de € 3.000.000 en in 2016 zelfs die van de € 5.000.000.

 • Altijd een gepast antwoord

  Du Pont heeft een breed en compleet programma toebehoren voor de gehele meubelindustrie. Met frequente bezoeken aan internationale vakbeurzen houdt Du Pont een vinger aan de pols met betrekking tot nieuwe producten. Du Pont staat dan ook bekend als een groothandelaar die verder gaat waar anderen stoppen in hun zoektocht naar een gepast antwoord op een specifieke vraag. De verschillende internationale toeleveranciers reiken ons, buiten het standaard programma, ook andere oplossingen aan. De catalogus en website tonen een bloemlezing van ons standaard assortiment. Op vraag van de markt, zoekt Du Pont steeds verder naar gerichte oplossingen. De technische scholing en jarenlange ervaring van de medewerkers staan hiervoor garant.

 • Service prioritair

  Als groothandelaar in meubelbeslag maakt Du Pont het verschil met service. Deze omvat: een uitgebreid voorraadprogramma, een eigen leverdienst met twee bestelwagens, geen vracht- of verzendkosten, technische ondersteuning bij problemen, snelle introductie van nieuwigheden en een scherpe prijs/kwaliteit-verhouding.

 • De toekomst

  Op de Prowood beurs in 2009 introduceerde Du Pont een nieuwe catalogus sierbeslag met ongeveer 750 productreferenties die uit voorraad leverbaar zijn en per commissie worden verstuurd. Bij bestellingen per keuken of meubel worden de respectievelijke knoppen en/of grepen per commissie bijeen gepakt in een kartonnen doos, voorzien van label met klantreferentie, productfoto, aantal- en kleurvermelding en de bijpassende vijsjes voor de montage. Deze zending wordt onmiddellijk bij de klant geleverd. Zelfs last-minute beslissingen kunnen daardoor toch nog worden afgewerkt. Dit nieuwe programma vormde een ideale uitbreiding van ons huidige programma en werd één van de pijlers van de toekomst.

  De verschillende oplossingen voor schuifdeuren in 1 lijn, het architecturale hoogstandje van de laatste jaren, werd de blikvanger op Prowood 2012. In samenwerking met onze hofleverancier MIXAL stelde Du Pont allerhande oplossingen voor, zowel voor badkamer meubels, TV-kasten als slaapkamerkasten. Een compleet programma voor alle toepassingen en uit voorraad leverbaar!

  Prowood 2015 werd de introductie van een nieuwe specialiteit: maatwerk in LED verlichting met een hoogwaardige lichtopbrengst. “Als toegevoegde waarde bieden wij maatwerk aan, waarbij wij alle zorgen van de klant voor onze rekening nemen en een ‘plug&play’ oplossing aanbieden, gecombineerd met allerhande schakeloplossingen voor alle toepassingen. In de nabije toekomst kunnen onze klanten ook online bestellen. Plannen te over dus”, besluit Alain Leyssens.

 • Website

  Samen met onze nieuwe cataloog lanceren wij tevens een nieuwe website. We trachten op een overzichtelijke manier cataloog, bijhorende technische tekeningen en prijslijsten te combineren. Onze eerste webshop www.sierbeslag.be voor onze knoppen en grepen is de voorbode van een gespecialiseerde en doorgedreven webshop voor al ons technisch beslag.

 • Enkele nieuwigheden
  • ARGENTA invisidoor, PIVOTICA PRO en PROSLIDE uit voorraad leverbaar
  • LED verlichting: maatwerk in eigen atelier
  • Online configurator om via de website gemonteerde LEGRA, ANTARO en Ta’Or lades te bestellen en te berekenen
  • MOVENTO geleider BLUM met zijdelingse verstelling
  • Schuifdeuren in 1 lijn uit voorraad leverbaar
  • Uitgebreid programma lijmen en siliconen uit voorraad leverbaar